Woningontruiming Kampen

In het mooie Kampen, in het hart van Overijssel, Hebben wij onlangs een woningontruiming mogen uitvoeren. Het verhaal begint met een aanvraag van een zorgverlener, die ons gevraagd heeft in Kampen een  woningontruiming uit te voeren. Maar deze opdracht bleek niet zo als de meest voorkomende woningontruimingen. Integendeel dit was bijzonder.

Verzameling

Bij het betreden van de woning werden we direct begroet door een uitgebreide verzameling poppen. Dat heeft geleid dat wij onze plannen wilde bijstellen, Want deze poppen waren duidelijk met liefde verzameld door de bewoner. In plaats van ze zomaar weg te gooien, besloten we dat deze poppen een nieuw leven geven. Daarom hebben wij besloten deze te schenken aan goede doelen, waar ze zeer welkom zouden zijn in de handen van anderen.  Fijn om dit te kunnen doen en andere hiermee blij te maken. Doordat we de poppen hebben gedoneerd is de verzameling niet verloren gegaan.

Het ontruimen

De volgende stap was het verder ontruimen van de woning. Alles werd met zorg gesorteerd. Wat nog bruikbaar was, werd naar geschikte nieuwe bestemmingen gebracht. Wat niet meer bruikbaar of verouderd was, werd op een verantwoorde manier afgevoerd, rekening houdend met het milieu en de gemeenschap.

Vloer verwijderen

Na het leegruimen van de woning begonnen we aan de vloeren, er was oud tapijt dat de vloer bedekte. Het was niet meer in nieuwstaat en werd niet overgenomen en moest worden verwijderd, samen met de hardnekkige lijmresten.  We zijn altijd goed uitgerust met de juiste gereedschappen, zoals onze tapijtstripper en schuurmachine. Met onze machines verwijderden we het tapijt en schuurden we de lijmresten weg, waardoor de vloer weer gereed was voor de volgende bewoner om deze naar eigen wens te laten stofferen.

Eigen beheer

Al deze inspanningen, uitgevoerd in eigen beheer, leidden tot een goed resultaat. De woning is leeg en bezemschoon opgeleverd. Het belangrijkste is dat we de woning naar tevredenheid hebben opgeleverd, en dat was mogelijk dankzij onze opdracht gever die vertrouwen in onze dienstverlening had.

“Gewoon” een verhaal van een  Woningontruiming in Kampen. Waar we een verzameling hebben mogen doneren aan anderen! Ook dat is ons werk fijn dat we daar aan mochten bijdragen.

 


Ga naar de inhoud