Woningontruiming in Friesland / Fryslân wegens overlijden dierbare.

Aanvraag via de familie:

Nadat we een e-mail hadden ontvangen met een  hulpvraag, begon het verhaal over het ontruimen van de woning van een geliefde tante die ontvallen was. Deze tante had veertig jaar lang haar huis gevuld met herinneringen en bezittingen. De woning stond vol met spullen die een geschiedenis vertelden. Doordat de woning voller stond als een gemiddelde woningontruiming, hebben we extra tijd genomen om alles goed in kaart te brengen.

 

 

Uitdaging

De familie stond voor een enorme uitdaging, want de omvang van het werk leek overweldigend. Doordat er geen overzicht was. De woning was niet zomaar een huis. Het was een schatkamer van jaren lang bewaren van spullen.

 

Omdat het hier om een koopwoning ging, was er geen haast. Daarom was er voldoende tijd, er was immers geen tijdsdruk. En zo begonnen we aan deze reis. Onze eerste taak was het ontruimen van de woning, een zorgvuldig proces waarbij we de spullen scheiden die behouden konden worden en die we konden doneren aan anderen die er baat bij hadden. Al het overtollige werd naar de milieu straat gebracht, zodat het op een verantwoorde manier kon worden afgevoerd.

 

Afronden van de werkzaamheden

Na het ontruimen was het tijd om de woning een frisse start te geven. We begonnen met een grondige schoonmaakbeurt, waardoor het huis weer begon te stralen. Oude vloeren, die niet meer van deze tijd waren, werden verwijderd om plaats te maken voor iets nieuws en eigentijds.

 

De familie keek toe terwijl de woning langzaam maar zeker transformeerde. Ze waren ontroerd door het feit dat alles zo snel ging, iets wat ze zichzelf nooit hadden kunnen voorstellen. Het enigste wat de familie zelf  wat ze hoefde te doen, was de persoonlijke bezittingen uit de woning halen die ze wilden bewaren. En wij namen de rest op onze schouders.

 

Terugblik

Het was een intensieve opdracht die ons meer dan drie dagen in beslag nam, maar het resultaat was onbeschrijflijk bevredigend. We kijken met trots en voldoening terug op deze opdracht, wetende dat we niet alleen een huis hebben ontruimd, maar ook een last hebben weggenomen van de familie.

 

Oant sjen!

We zijn fantastisch verzorgd in het mooie Friesland, en komen er graag nog eens terug voor een woningontruiming in Friesland.


Ga naar de inhoud