Telefoon 085 4013973


Huis ontruimen na overlijden

Huis leeg ruimen na overlijden.

Meer relevantie onderwerpen over woningontruiming bij overlijden.

Wie is er verantwoordelijk voor het leegruimen van de woning?
Bij overlijden is de verantwoordelijkheid voor het leegruimen van de woning voor de erfgenamen of nabestaande van de overledene. Zij zijn verantwoordelijk voor het afwikkelen van de nalatenschappen dit is inclusief het leegruimen van de woning en alle bijbehorende zaken.

 

Er zijn geen nabestaande of erfgenamen, wie zorgt er dan voor de afwikkeling?

Als er geen nabestaande of erfgenamen zijn om de woning te ontruimen bij overlijden. Dan kan de verantwoordelijkheid vallen op een executeur-testamentair of te wel een persoon die aangewezen is door de overledene het nalatenschap af te wikkelen en de laatste wensen uit te voeren.  Indien er geen testament is en geen erfgename/nabestaande dan kan de rechtbank iemand aanstellen om deze rol te vervullen.

Gemeente

In sommige gevallen kan het zijn dat de gemeente verantwoordelijk is voor het afhandelen van het nalatenschap. U kunt dan het beste contact opnemen met de lokale overheid om te vragen hoe ze kunnen helpen.

U bent aangewezen om de belangen te behartigen.

Dan heeft u een verantwoordelijkheid om te handelen in het belang van de nalatenschap van de overledene. U kunt als u dat wens juridisch advies in winnen om de verplichtingen en verantwoordelijkheden volledig te begrijpen. Een notaris zou daar een goede eerst stap voor zijn. Dit hoeft overigens niet, de keus is daarin aan u.

 

 
 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Ga naar de inhoud